Vendimi/ Si votuan pesë gjyqtarët për Dritan Dajtin

Tre ditë më parë Apeli i Krimeve të Rënda vendosi të heqë burgimin e përjetshëm për Dritan Dajtin dhe dënimin e tij vetëm me 25 vite burg për akuzën e vrasjes së katër policëve pranë plazhit “Iliria” në Durrës më 7 gusht të vitit 2009.

Nëse përllogaritet edhe paraburgimi, në të cilin Dajti gjendet prej shumë vitesh, në rastin më të keq ai del nga burgu brenda një periudhë 7-8 vjeçare.

Kliko per me shume info

Por, kush janë gjyqtarët që lehtësuan Dajtin dhe si votuan ata?

Trupa gjykuese që dha vendimin përbëhej nga; Fuat Vjerdha, që është edhe kryetar i Gjykatës së Apelit në Shkodër, anëtarët janë Lindita Hoxha e Aleks Nikolli, gjyqtarë në Gjykatën e Apelit Shkodër.

Ndërsa pesëshja e gjyqtarëve u plotësua me dy gjyqtarët e tjerë Petrit Aliaj dhe Skënder Damini, të cilët janë gjyqtarë të Apelit në Vlorë. Trupa gjykuese që dha vendimin për Dritan Dajtin përbëhej nga; Fuat Vjerdha, kryetari i Gjykatës së Apelit në Shkodër, anëtarët janë Lindita Hoxha e Aleks Nikolli, gjyqtarë në Gjykatën e Apelit Shkodër. Pjesë e pesëshes gjykuese ishin edhe Petrit Aliaj dhe Skënder Damini, nga Apeli i Vlorës.

loading...