Goditje e madhe për Ramën, ligji shqiptar nuk e lejon të jetë edhe ministër

0

Ish-kryeministri Sali Berisha deklaron se sipas Kushtetutës Rama nuk mund të jetë ministër.

Sipas tij asnjë ligj nuk parashikon që Kryeministri të drejtojë ndonjë ministri.

Kliko per me shume info

Postimi i plotë i Berishës:

Kushtetuta nuk lejon emerimin e Rames edhe ne postin e ministrit te jashtem!

Ketu me poshte keni mendimin e konstitucionalistit shqiptar dhe gjerman. sb

“Pershendetje doktor Berisha mbasi kemi pare kushtetuten tone, pika d, ne konsulte me konstitucionaliste gjermane ata garantojne se kryeministri nuk mund te jete edhe minister.

Nuk e parashikon ligji shqiptar”Neni 102 pika d e kushtetues kerkon qe detyrat tjera perveç kryeministrit ky i fundit duhet ti kete te percaktuara me ligj. Kushtetuta ne asnje nen te saj nuk parashikon se kryeministri mund te jete edhe minister i jashtem apo i ndonje ministrije tjeter. Keshtu qe dekretimi i tij ndalohet nga kushtetuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.