Mësoni si e shikojnë botën foshnjet

0

Vizioni i fëmijëve ndryshon që nga lindja.

Të posalindurit e kanë vizionin e dobët, ata i shohin ngjyrat mirëpo pamjet nuk janë plotësisht të qarta.

Kliko per me shume info


Kur foshnjet bëhen një muaj, kanë aftësinë të fokusojnë objekte tre këmbë larg tyre, dhe fytyrat që i kanë përballë.

2 muaj- sytë e foshnjes bëhen më të kordinuar për të punuar bashkë.

3 muaj- foshnjet I kërkojnë objektet që i shohin.

4 muaj- foshnjet ende nuk arrijnë ta kuptojnë se njerëzit vazhdojnë të ekzistojnë edhe kur fshehen.

5 muaj- foshnjet mund ta përceptojnë botën në 3D

6 muaj- foshnjet më mirë e përceptojnë spektrin e ngjyrave

7 muaj- edhe pse mund të shohin gjërat më larg, i duan më shumë gjërat afër.

8 muaj-vazhdojnë të shohin personin e huaj në pasqyrë, pa e kuptuar që janë vet ata, deri në moshën 15-18 muaj.

9-10 muaj, janë aktivë, tentojnë të ecin dhe kjo ndihmon në koordinimin e tyre.

11-12 muaj, vizioni është plotësisht i qartë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.