‘Brexit’, Britania mund të anulojë vendimin

0

Gjykata Evropiane e Drejtësisë ka vendosur se Britania e Madhe mund ta anulojë Brexitin pa lejen e 27 anëtarëve të tjerë të BE-së. Gjykatësit e GJED-së vendosën se kjo mund të bëhet pa ndryshuar kushtet e anëtarësimit të Britanisë.

Një grup i politikanëve anti-Brexit argumentuan se Britania e Madhe duhet të jetë në gjendje të ndalë në mënyrë të njëanshme Brexit, por ata u kundërshtuan nga qeveria dhe BE. Vendimi vjen një ditë përpara se deputetët të marrin votën për marrëveshjen e Theresa May për largimin nga BE.

Kliko per me shume info

Deputetët tashmë priten gjerësisht të refuzojnë propozimet gjatë një votimi në House of Commons të martën në mbrëmje. Sipas Gjykatës Britania e Madhe do të jetë në gjendje të qëndrojë në të njëjtat kushte që ajo ka tani – kështu që nuk do të detyrohej të bashkohej me euron apo zonën Shengen – ku nuk ka kontrolle të pasaportave midis vendeve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.