Skandali me publikimin e sekreteve të SHISH, mediat e huaja publikojnë pagesat e parave

Kliko per me shume info

The Indipendent ne artikullin qe ka publikuar lidhur me daljen e emrave te agjenteve te SHISH ka pershkruar ede disa nga keto pagesa.

Sipas artikullit, një operative rajonale femër në qytetin kryesor të portit të Durrësit, emri dhe numri i kartës së identitetit janë të dukshme në evidencë, renditet si tërheqja e ekuivalentit të monedhës shqiptare prej £ 18,000, për të paktën 10 transaksione të këtij viti për “pagesat speciale” referencë e mundshme për rrjetet e informatorëve.

Kliko per me shume info

Një agjent tjetër në Gjirokastër, në jug të Shqipërisë, regjistrohet duke tërhequr një kontroll për rreth 1.500 dollarë në nëntor për atë që është përshkruar në faqen publike të ministrisë së financave të Shqipërisë si një “fond sekret”. shkruan gazeta.

Një grup i pagesave të vitit 2017, i klasifikuar si sekret, i referohet një sistemi të komunikimit të NATO-s, i referuar si Tumba, i cili mund t’i referohet disa zonave malore në Ballkan.

Në një rast tjeter, pershkruhen faturat e ujit në rrethin e Himarës në Shqipëri, ku banojnë shumë anëtarë të pakicës greke të vendit, papritur ranë 95 për qind, duke sugjeruar ndryshimin e prioriteteve mbikqyrëse.

Informacioni duket të përditësohet çdo ditë. Një tërheqje prej rreth 21,000 dollarësh nga Banka Credins në Tiranë më 3 dhjetor është postuar në internet deri në fund të ditës.

Detajet përfshijnë numrat e targave dhe ndonjëherë bëjnë dhe detajet e modelit të automjeteve të përdorura nga spiunët, dhe madje edhe kur makinat merren për riparime, si dhe të dhënat e qëndrimeve të kushtueshme të hoteleve dhe faturat e restoranteve.

Në një përpjekje për të qenë transparente, Shqipëria dërgon transaksione të përditshme financiare nga qeveria në faqen e saj të internetit (Ministria e Financave e Shqipërisë). 

Dokumentet gjithashtu tregojnë detaje potencialisht të pakëndshme në lidhje me aktivitetet e spiunimit të SHISH, përfshirë pagesat e qirasë për zyra në Tirana International Airport dhe TVSH, transmetuesi shtetëror.

Disa nga pagesat e bëra në transmetuesin shtetëror përfshijnë përshkrime të tilla si “instalimi i pajisjeve teknike” dhe “pajisja brenda televizionit shtetëror”.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here