Ky është qyteti ku burrave “nuk u mbajnë frenat”, familjet kanë më shumë fëmijë

Kliko per me shume info

Kukësi rezulton të jetë qarku me familjen mesatare më të madhe në vendin tonë. Sipas të dhënave të Institutit të Statistikave, një familje mesatare në këtë qark përbëhet nga 4.4 anëtarë.

Ekstremi tjetër është Vlora. Ky qark ka familjen mesatare më të vogël në të gjthë vendin, me vetëm 3.3 anëtarë sipas të dhënave të INSTAT-it. Ndërsa në shkallë vendi, në vitin 2017, numri mesatar i anëtarëve të një familje në Shqipëri është 3.7.

Kliko per me shume info

Statistikat e detajuara të Institutit të Statistikave tregojnë se familjet e mëdha janë karakteristikë e zonave veriore. Pas Kukësit, qarqet që kanë numrin më të madh të anëtarëve për familje janë Dibra, Shkodra dhe Lezha. Kjo edhe pse këto janë zona të varfëra, me mundësi të kufizuara punësimi dhe zhvillimi.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here