Prokuroria Speciale e Kosovës ngre aktakuzë ndaj gjashtë personave

Kliko per me shume info

Prokuroria Speciale e Kosovës, ka ngritur aktakuzë ndaj gjashtë të pandehurve me inicialet: B.B; R.K; G.SH; A.A; L.M; dhe E.H.

Prokuroria ka njoftuar përmes një komunikate se ndaj tre të pandehurve të parë është ngritur aktakuzë për shkak të veprës penale “përgatitje e veprave terroriste ose veprave penale kundër rendit Kushtetues dhe Sigurisë së Republikës së Kosovës”.

Kliko per me shume info

Për të pandehurin B.B është ngritur aktakuzë për veprën penale “lehtësim në kryerjen e terrorizmit, kurse për G.SH aktakuza ka të bëjë me veprën penale “rekrutimi për terrorizëm”.

Sipas Prokurorisë, e pandehura E.H përballet me aktakuzë për veprën penale “përgatitja e veprave terroriste ose veprave penale kundër rendit Kushtetues dhe Sigurisë, ndërsa A.A dhe L.M, për shkak të veprës penale “moslajmërimi i veprave penale apo kryesve të tyre”.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here