Durrës/ AKU bllokon kontenierin me 27 ton mish nga Brazili: Ishte me salmonelë

27 ton mish janë bllokuar sot gjatë një aksioni të AKU, pasi ka rezultuar me prezencë të salmonelës.

Konkretisht, trupat inspektuese e AKU-së në Durrës ka bllokuar një kontenier me ngarkesë rreth 27 ton mish, fileto pule, që vinte nga Brazili dhe pas analizimit të monstrave kanë rezultuar me prezencë salmonele.

Kliko per me shume info

NJOFTIMI:

Aku bllokon 27 ton mish nga Brazili, me prezencë salmonele
Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, veçanërisht në këtë periudhë të temperaturave të larta, e shtimit të volumit të tregtisë në kuadër të sezonit turistik, ka vijuar me kontrollet rigoroze të ngarkesave me produkte shtazore nga importi në kuadër të masave të gjithanshme të MBZHR-së për kontroll efikas për sigurinë ushqimore.
Konkretisht, trupat inspektuese e DRAKU, Durrës ka bllokuar një kontenier me ngarkesë rreth 27 ton mish( fileto pule) që vinte nga Brazili dhe pas analizimit të monstrave kanë rezultuar me prezencë salmonele.
Sa më sipër, Aku ndaloi hyrjen e ngarkesës në sasinë 27 ton mish ( fileto pule) në territorin e Shqipërisë dhe kthimin e saj në vendin e origjinës.
Gjatë këtij viti nga AKU janë bllokuar e kthyer në origjinë edhe 7 kontenierë të tjerë, me 180 tonë mish. Numri total i ngarkesave të importuara nga Brazili gjatë kësaj periudhe të vitit është 259 kontenierë; secili prej të cilëve është kontrolluar e analizuar me rigorozitet. Kontrollet efikase të shoqëruara me cilësinë e analizave janë garanci e plotë, që produktet që futen në treg janë të sigurta

loading...