Tragjedia në Genova, ja kush është ura në Shqipëri që po rrezikon banorët

Kliko per me shume info

Kjo është një nga urat më të kalueshme në Kukës. Është segmenti që lidh të gjithë pjesën verilindore të vendit me rrethet e tjera e me Kosovën. Lëvizja në të është e madhe, edhe për shkak të importit e eksportit mes dy vendeve. Rreziku po ashtu, pasi kjo urë është e amortizuar.

Hapësirat mes trarëve lidhës janë zgjeruar, çernierat të cilat shërbejnë për eliminimin e tronditjeve dhe lidhjen e trarëve janë dëmtuar, ndërsa mungesa e kushteve të sigurisë për kalimin e këmbësorëve dhe automjeteve tregojnë se mirëmbajtja e urës prej kohësh mungon.

Kliko per me shume info

Askush nuk kujdeset për të. Drejtuesit e automjeteve shprehen të rrezikuar gjatë kohës që kalojnë në këtë urë.

Në të, aktualisht kalojnë automjete të tonazheve të ndryshëm, ndërsa në asnjë anë të urës nuk ka një tabelë informuese për tonazhin që mund të përballojë kjo urë, duke marrë parasysh edhe vitet që kanë kaluar.

Ura në hyrje të Kukësit mbi Drinin e Zi, është ndërtuar në vitin 1974, pas përmbytjes së Kukësit të vjetër./vizionplus

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here