NASA tenonton të pamundurën, dielli tashmë më afër

Agjencia Hapësinore e Shteteve të bashkuara të Amerikës, NASA ka nisur misionin e saj për të dërguar një satelit pranë diellit.

Raketa “Parker Solar Probe” u ngrit në qiell sot nga Cape Canareval, në Florida dhe synon të shkojë më pranë diellit, se çdo satelit që është lëshuar deri tani në hapësirë.

Kliko per me shume info

Lëshimi i “Parker Solar Probe” dështoi dje, pas një alarmi të momenteve të fundit, por gjithçka shkoi me sukses gjatë ditës së sotme.

Sateliti i nisur ka për qëllim të futet në koronën diellore dhe premton të hedhë dritë mbi misteret e mëdha të sjelljes së Diellit.

“Parker Solar Probe” pritet të mbërrijë rreth 6.12 milionë kilometra pranë diellit, ndërsa sateliti më i afërt ka shkuar rreth 43 milionë kilometra pranë dhe është lëshuar në 1976-ën.

Raketa është ndërtuar për të duruar një temperaturë deri në 1300 gradë celcius dhe do të udhëtojë me një shpejtësi prej 190 kilometrash në sekondë.

loading...