Prej 22 vjetësh vetëm në Amazon: Gjysëm lakuriq duke hapur vrima në tokë

0

Gjysëm lakuriq, duke prerë e degët e një peme me një sëpatë. Kjo është video e xhiruar nga studiuesit e Funai – Agjencia qeveria përgjegjëse për mbrojtjen dhe ruajtjen e komuniteteve indigjene të Amazonës – i mbijetuari i vetëm i fisit të tij, të përbërë nga gjashtë persona, shfarosur nga disa fermerë në vitin 1995.

Kliko per me shume info

Imazhet u xhiruan në shtetin e Rondonia, disa kilometra nga kufiri me Mato Grosso, nga antropologu Francez Levi-Strauss, i cili pas ekspeditave etnografike në këtë cep të botës shkroi veprën e tij më të famshme ” Tristes Tropiques ‘ ‘.

Njeriu që shfaqet në film duhet të ketë rreth 50 vjet: ” Duket në rregull – tha Altair Algayer, I cili koordinon Funai – kujdeset për papajën, misrin. Ai ka një formë të shkëlqyer fizike “.

Gjithashtu I quajtur ” indiani i vrimame ‘për aftësinë e tij për të gërmuar, nuk do të ketë kontakt me pjesën tjetër të botës. Tetë mijë hektarë pyje që e rrethojnë atë kufizohen nga fermat. ” Ne e kuptojmë vendimin e tij – shpjegojnë kërkuesit – është shenja e rezistencës së tij, e historisë së tij ”.

Sipas të dhënave të raportuara nga Funai, ka 113 fise të mbetura të izoluara në Amazonën braziliane. Disa janë të përbërë nga nomadë gjuetar-mbledhës dhe peshkatarë, si Aëa në Maranhão. Të tjerë mbjellin banane, misër, patate. “Sa më shumë që Amazona është zbuluar dhe shfrytëzuar, aq më shumë ne vijmë në kontakt me ekzistencën e tyre. Fakti që ky njeri është ende gjallë na jep shpresë. Është sikur të ishte simboli i fundit i mbetur “.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.