Gjykata amerikane: Trump nuk mund të bllokojë përdoruesit e “Twitter”-it

0

Donald Trump nuk do të bllokojë dot asnjeri në “Twitter”.

Një gjykatë në Nju Jork doli në përfundimin se, profili i tij në rrjetin social nuk është personal, por adresa e një presidenti, ndaj bllokimi i individëve do të përbënte shkelje të “Amendamentit të Parë” dhe të drejtës së tyre për të marrë pjesë në një diskutim publik.

Kliko per me shume info

Shtatë paditësit që ankoheshin se kreu i shtetit nuk i lejonte të ishin aktivë në faqen e tij u përfaqësuan nga “Knight First Amendment Institute” i Universitetit të Columbias.

Gjykata e mori parasysh shqetësimin e tyre. Në vendimin e saj sqarohet se, Trumpi e përdor këtë profil për komente e veprime që mund të ndërmerren vetëm nga pozitat e presidentit.

Sipas saj, shefi i Shtëpisë së Bardhë thjesht mund t’i injorojë komentet që e acarojnë, në vend që të zgjedhë t’i bllokojë krejtësisht përdoruesit e padëshiruar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.