Çështja e emrit të Maqedonisë, vjen paralajmërimi i radhës nga Greqia

Kliko per me shume info

Çështja e emrit të maqedonisë vazhdon të mbetet ndër temat më të diskutuara për momentin mes shtetit grek dhe maqedonas.

Sipas analistëve grek, momentalisht kanë mbetur 3 emra: Nova, Gorna dhe Severna Maqedonia, ose ndryshe “Maqedonia e Re”, “Maqedonia e Epërme” dhe “Maqedonia veriore”. Athina ka shprehur sugjerimin që emri i shtetit të shoqërohej nga mbiemri e Epërme ose veriore. Por Shkupi, refuzon gjithë formulat e tjera dhe pranon si zgjidhje vetëm referimin ndaj Ilindenit; qëndrim që e përsëriti edhe në bisedimet e Nju Jorkut.

Kliko per me shume info

Sakaq, Greqia ka paralajmëruar manifestime të tjera, kundër përdorimit të emrit “Maqedoni” nga fqinji verior. Krahas Athinës dhe Selanikut, manifestimet do të zhvillohen në orën 19,30 edhe në qytete të tjerë të vendit.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here