Varësia nga seksi, cilat janë sjelljet dhe karakteristikat e hiperseksualitetit

0

Varësia seksuale është një gjendje në të cilën një person nuk mund të menaxhojë sjelljen e tij seksuale. Mendimet e vazhdueshme seksuale ndikojnë në aftësinë për të punuar, për të mbajtur marrëdhënie dhe për të kryer aktivitete të përditshme. Terma të tjerë për varësinë seksuale janë bulimia seksuale, hiperseksualiteti dhe sjellja seksuale e sëmurë. Gjithashtu njihet si nimfomania për gratë dhe satiria për meshkujt. Varësia e seksit ka disa karakteristika me varësinë e drogës, por ndryshon nga fakti se personi është i varur nga një aktivitet, jo nga një substancë. Një kurs kujdesi mund të ndihmojë absolutisht, por pa asgjë mund të përkeqësohet.

Kliko per me shume info

Çfarë është varësia seksuale hiperseksuale? Shoqëria Amerikane Mjekësore e Varësisë përshkruan një person me varësi seksuale si të fiksuar me seks ose si dikush që ka aktivitete intensive seksuale. Mendimet dominohen nga aktiviteti seksual, deri në pikën ku kjo ndikon në aktivitete dhe veprime të tjera. Nëse këto veprime bëhen të pakontrollueshme, personi mund të ketë vështirësi në sferën sociale.

Hiperseksualiteti është një detyrim i vërtetë ndaj seksit, shumë shpesh i parëndësishëm. Ata që vuajnë prej saj jetojnë shumë keq, sepse si çdo lloj varësie ajo gjithashtu përfshin dhimbje të madhe. Nuk mundemi dhe nuk duhet të kemi asnjë gjykim negativ për ata që vuajnë, sepse nuk është zgjedhje, por është një varësi. Si çdo lloj varësie, ajo fsheh një shqetësim të botës së brendshme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.