U gjet në tavanin e dyqanit, cili është misteri i kësaj krijese

0

Misteri filloi më 8 prill kur një imazh i majmunit “mumie” u shfaq në faqen e Facebook “Old Minneapolis”.

Kliko per me shume info

 

Fotografia u ngarkua nga një burrë, i cili pretendonte se po punonte për rinovimin e departamentit të Dejtonit (një institucion 100 vjeçar që po konvertohet në një hapësirë ​​të shndritshme dhe të re tregtare) në qendër të Minneapolis.

 

Në këtë imazh mund të shihni atë që mund ta quajmë mbetje e një majmuni të ngordhur, i thatë, i verdhë, i vjetër dhe me një plagë të prerë horizontalisht në bark.

 

Fotografi tha se e gjeti mbetjen teksa rregullonte tavanin e dyqanit.

 

Por nga vjen ky majmun? Si përfundoi në tavanin e dyqanit? Kush ia ka shkaktuar prerjen në bark? Këto pyetje misterioze mbushën faqen e Facebook ku u postua fotografi me plot komente dhe teori të ndryshme.

 

Deri më tani vetëm një familje ka dhënë një version të besueshëm, duke thënë se pronari i mëparshëm i objektit ku u gjet krijesa, kishte vjedhur një majmun në vitet 60-të dhe me gjasë e kishte fshehur aty.

 

Kjo është një shpjegim, gjithsesi sipas BBC, zyrtarët e ndërtesës po punojnë me muzetë lokale për të gjetur se cilat histori janë të vërteta dhe cilat jo.

 

Majmunët e ketri jetojnë kryesisht në pyjet tropikale në Amerikën Qendrore dhe Jugore, dhe ata kanë qenë prej kohësh viktima të tregtisë së zezë të kafshëve. Duke u larguar rreth 30 centimetra në lartësi, majmunët e ketrit janë të vegjël, të lehtë për t’u kontrabanduar dhe mund të shiten në mënyrë alarmante me çmim të ulët.

 

Reklamat e shitjes për këta majmunë nga Dejton thonin se çmimi i tyre është 18.88 dollarë secili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.