28 eurodeputetët, letër Thaçit e Haradinajt për “gylenistët”

0

28 deputetë të Parlamentit Europian, nga grupime të ndryshme politike, kanë firmosur një letër të përbashkët dhe ua kanë dërguar presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, si dhe kryeministrit Ramush Haradinaj.

Nismëtarë të kësaj letre janë slloveni Igor Šoltes dhe eurodeputetja gjermane Rebecca Harms

Kliko per me shume info

Stoltes thotë në një mesazh në Twitter se me këtë letër ata u shprehin drejtuesve të Kosovës shqetësimin për fatin e gjashtë shtetasve turq, të arrestuar në Kosovë e të dëbuar në Turqi pa kaluar faza gjyqësore.

“Si pjesëtarë të Parlamentit Europian, ju bëjmë thirrje të respektoni procedurat ligjore sipas standardeve europiane. Të gjitha masat e marra nga autoritetet kosovare duhet të respektojnë rendin ligjor dhe të promovojnë respektin universal për liritë dhe të drejtat e njeriut. Procedura arbitrare për arrestimin dhe dëbimin e tyre janë shkelje e këtyre parimeve”, thonë eurodeputetët në letrën e dërguar presidentit Thaçi dhe kryeministrit Haradinaj.

Deputetët që kanë firmosur

Mr Igor Šoltes MEP

Ms Rebecca Harms MEP

Ms Lucy Anderson MEP

Mr Petras Austrevicius MEP

Mr Fabio Massimo Castaldo MEP

Ms Nessa Childers MEP

Mr Kostas Chrysogonos MEP

Ms Tanja Fajon MEP

Mr Luke Ming Flanagan MEP

Mr Takis Hadjigeorgiou, MEP

Mr Wajid Khan MEP

Ms Merja Kyllönen MEP

Ms Patricia Lalonde MEP

Ms Monica Macovei MEP

Mr Lukas Mandl MEP

Ms Martina Michels MEP

Mr Tonino Picula MEP

Mr Georgi Pirinski MEP

Ms Sofia Sakorafa MEP

Ms Judith Sargentini MEP

Mr Jordi Solé MEP

Ms Barbara Spinelli MEP

Ms Ruža Tomašić MEP

Ms Helga Trüpel MEP

Mr Ivo Vajgl MEP

Ms Bodil Valero MEP

Ms Marie-Christine Vergiat MEP

Ms Julie Ward MEP

Mr Thomas Waitz MEP/ Top Channel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.