Dështon seanca e Kuvendit të Kosovës, PAN-i bojkoton

Kliko per me shume info

Aktualisht, presidenti i Republikës është institucioni i vetëm funksional në Kosovë. Kuvendi ende nuk është themeluar e qeveria ende nuk është krijuar. Madje, sot, vetëm disa minuta zgjati seanca për formimin e Kuvendit të Kosovës.

Kryesuesi i saj, Adem Mikullovci, tha se në sallë ka deputetë mjaftueshëm që të vazhdohet seanca, por në mungesë të koalicionit PAN, të cilët kanë të drejtën e propozimit të kryetarit, ajo nuk mund të vazhdonte.

Kliko per me shume info

Dështoi edhe një herë konstituimi i Kuvendit të Kosovës. Seanca e së enjtes nuk solli asnjë risi, meqë nuk erdhi grupi parlamentar i koalicionit PAN për ta propozuar kandidatin për kryetar të Kuvendit. E në mungesë të tyre, përfaqësues të Vetëvendosjes dhe ata të koalicionit LDK-AKR-ALT mbajtën nga një fjalim.

“ I ftojmë PAN-in që ta ndërpres bojkotin e seancës konstituive dhe e ftojmë që ta propozojnë kandidatin e tyre për kryetar të Kuvendit të Republikës të Kosovës. Rregullat e demokracisë thonë kështu, kur nuk i ke votat dhe kur dëshiron t’i arrish ato, duhet të bësh kompromis. Kompromisin që ne po ua kërkojmë atyre është që të mos e qesin për kryetar të Kuvendit një figurë e cila prej shumicës së deputetëve të Kuvendit të Republikës të Kosovës është e papranueshme”, tha Konjufca.

“Interpretimet juridike të juristëve tanë janë të qarta që një e drejtë kushtetuese mund të konsumohet edhe nëse nuk shfrytëzohet. Do ta kemi dhe një përpjekje të fundit për konstituimin e institucioneve të vendit dhe të lëvizim në atë drejtim, në rast se vazhdojmë që PDK dhe koalicioni që udhëhiqet nga PDK të bllokojnë themelimin e institucioneve të vendit”, tha Hoti

Pas këtyre fjalimeve, kryesuesi Adem Mikullovci e mbylli seancën, duke theksuar se pa PAN-in nuk mund të vazhdojnë.

“Do të njoftoheni për seancën e ardhshme vazhdimin. Veç të iu njoftoj se në këtë moment kuorum kemi por po mungon PAN-i dhe pa PAN-in nuk mund ta vazhdoj punën, janë 61 deputet prezent”, tha Mikullovci, kryesues i seancës.

I vetmi deputet nga koalicioni PAN që ishte në sallë, ishte ai i NISMËS, Milaim Zeka.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here