Punësimi në Gjermani, ja profesionet që kërkohen më shumë

Kliko per me shume info

Punësimi në Gjermani është bërë si ëndrra e shqiptarëve, pas Amerikës.

Ndërkohë, që mësimi i gjuhës gjermane në vendin tonë është bërë primare për të gjithë studentët.

Kliko per me shume info

 

Eriola Bulku ka dy vite qe ka mbaruar studimet per Infermieri te Përgjithshme, dhe prej 1 viti e gjysmë është ne marrëdhënie pune. Kjo nuk e ka penguar qe te ndjeke kursin e gjuhës gjermane dhe tashme po pret vetëm vizën nga ambasada, për t’u larguar nga Shqipëria.
Por degët e mjekësisë, nuk jane te vetmet qe po dërgojnë studente dhe profesioniste ne shtetin gjerman. Meridita Kola, koordinatore në një qendër gjuhësh të huaja, thotë se gjermanishtja është më e preferuara kohët e fundit.

Gjermania përbën aktualisht një nga tregjet më të mëdha në Evropë me mundësi të lartë punësimi, sidomos për infermierë, fizioterapistë dhe degë të tjera që lidhen me përkujdesjen shëndetësore./Vizion +

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here