E fundit/ Princi Filip tërhiqet nga detyrat mbretërore

Bota

Pas njoftimit të Pallatit Mbretëror për mbledhjen urgjente, një tjetër lajm vjen nga Anglia. Mësohet se bashkëshorti i Mbretëreshës Elizabet, Duka i Edinburgut do të tërhiqet nga të gjitha detyrat mbretërore këtë vjeshtë.

Vendimi është marrë nga vetë Princi Filip dhe është mbështetur nga Mbretëresha, tha një zëdhënës i Pallatit Mbretëror.

Ai do marrë pjesë në takimet që janë planifikuar më parë, deri në gusht por nuk do të pranojë më asnjë ftesë tjetër.

Princi i cili muajin tjetër bëhet 96 vjeç është president apo anëtar i më shumë se 780 organizatave do të vazhdojë të ketë këto angazhime. Megjithatë ai nuk do të luajë një rol aktiv në pjesëmarrje’ tha Pallati Mbretëror.

Ndërkohë Mbretëresha do vijojë angazhimet e saj të plota.

ME TE LEXUARAT