DailyMail: Asteroidi sa një autobus do të kalojë sonte pranë Tokës

Soft

E përditshmja britanike “Daily Mail”, se një asteroid i cili është zbuluar vetëm disa ditë më parë do kalojë natën e sotme përmes Tokës dhe Hënës.

Asteroidi i emërtuar 2017 BS32, thuhet se ka një madhësi 25 metra, dhe është krahasuar me një autobus.

Guri hapësinor do i afrohet tokës në orën lokale 20:23 minuta, 2 herë më shumë se sa do i afrohet Hënës, me një distancë 161, 280 km dhe me një shpejtësi 11.56 km/s.

Ai është zbuluar në datën 30 Janar dhe ka një orbitë që shtrihet nga Venusi deri në Mars. Ky është një nga asteroidët i zbuluar nga NASA, që do i afrohet më shumë planetit tonë ndër vite.

Mendohet se ai do i afrohet sërish Tokës në datën 28 Dhjetor 2017.

ME TE LEXUARAT