Mustafa: Gjatë vitit 2015 janë punësuar 18 mijë njerëz

Kliko per me shume info

isa-mustafa16Kryeministri Isa Mustafa ka treguar se gjatë vitit 2015 janë punësuar rreth 18 mijë veta dhe ka realizuar deri në 90 përqind të objektivave.

“Rritja mesatare e pagave 6%, rritja e ndihmave sociale 25%, rritja e fondeve për shtyllat e pensioneve kontributdhënës mbi 30% dhe implementimi i pensioneve për veteran të UÇK-së”, ka shkruar Kryeministri.
Ai ka thënë se gjithë këto punë janë bërë në rrethana që të gjithë i dijnë – e ato janë protestat e opozitës në rrugë dhe gazi lotsjellës në Parlament.
Lexojeni të plotë njoftimin e Kryeministrit në FB
Miq të nderuar,
Qeveria që unë drejtoj, përmblodhi dje rezultatet e punës për vitin 2015. Analizat argumentojnë se Qeveria ka realizuar ndërmjet 85% deri në 90% të objektivave të parapara për vitin 2015.
• Rritja ekonomike prej mbi 3.6% më e madhja në regjion;
• Të punësuar rreth 18,000 vetë.
• Buxheti stabil, janë përmbushë detyrimet buxhetore.
• Fillimi I operimit të bizneseve për 27.5% më I lirë.
• Rritja mesatare e pagave 6%, rritja e ndihmave sociale 25%, rritja e fondeve për shtyllat e pensioneve kontributdhënës mbi 30% dhe implementimi i pensioneve për veteran të UÇK-së.
• Është nënshkruar MSA, jemi ranguar të përfitojmë qindra miliona dollar nga MCC (Korporata e Sfidave të Mileniumit të SHBA), jemi në prag të fillimit të ndërtimit të Kosovës së Re.
• Është aprovuar Programi I Reformave Ekonomike, Strategjia Kombëtare Zhvillimore, ka filluar të implementohet Ligji për faljen e borxheve publike deri në fund të vitit 2008, me ligj është themeluar Fondi për garantimin e kredive për NVM-të, është në procedurë Ligji për Investime Strategjike
• Qeveria gjatë vitit 2015 ia ka proceduar Kuvendit 80 projektligje.
Kushtet dhe rrethanat në të cilat kemi punuar i dini vet.

Kliko per me shume info
loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here