Ky është plazhi i pazakontë, në vend të rërës ka xhama

Kliko per me shume info

plazhi-pazakonte-xhamaNë Kaliforni gjendet një vend i mrekullueshëm, i quajtur “Plazhi prej xhami”. Këtë emër e ka marrë pikërisht nga ‘gurët’ e lëmuar dhe të xhamtë, që mbulojnë sipërfaqen e plazhit.
Në total ai është rreth 15 hektarë dhe në vend të rërës mbulohet nga ‘gurët’ e xhamit me ngjyra të ndryshme.
Historia e këtij plazhi nisi pikërisht në shekullin XX, ku banorët e kishin kthyer këtë në një vend të grumbullimit të mbeturinave.
Ata kishin hedhur në breg të detit mbetje plastike, drurië dhe më së shumti mbetje prej qelqi.
Në vitet 60 u mundësua pastrimi i plazhit, por koha dhe puna e vazhdueshme e natyrës kanë korrigjuar gabimet e njerëzve.
Me ndihmën e dallgëve qelqet u shndërruan në ‘gurë’ të vegjël qelqi dhe tashmë plazhi është kthyer në një vepër arti dhe potencial turistik.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here