Dështon referendumi anti-gay në Sllovaki

Soft

slloReferendumi në Sllovaki, i cili ka pasur për qëllim të forcojë ndalesën kushtetuese të martesës midis homoseksualëve, ka dështuar për shkak të pjesëmarrjes së ulët. Pjesëmarrja në votimin e së shtunës ka qenë vetëm 21.4 për qind, shumë më poshtë se 50 përqindëshi i nevojshëm, ka bërë të ditur sot Zyra e statistikave kombëtare. Sllovakia nuk lejon martesat midis homoseksualëve, bashkimet civile dhe as birësimet e fëmijëve nga çifte të gjinisë së njëjtë. Popullsia prej 5.4 milionë banorësh e Sllovakisë është kryesisht katolike. rel

ME TE LEXUARAT