Në shtëpinë e prokurorit të vdekur u gjet urdhër-arresti për presidenten

Kliko per me shume info

argjentineNë shtëpinë e prokurorit shtetëror Albert Niman, i cili ka punuar në rastin me bombardimet në qendrën hebraike në Buenos Ajres, në vitin 1994, në të cilën ka pasur 85 të vrarë dhe 300 të lënduar, organet hetuese kanë gjetur urdhër për arrestim të presidentes argjentinase, Kristina Fernandez de Kirnher.
Sipas “Nova TV” kroate, në projekt urdhërin për arrest, Nisman ka theksuar se presidentja aktuale i ka mbrojtur funksionarët iranianë nga përgjegjësia për bombardimin.

Nisman ka vdekur më 18 janar, një ditë para se të paraqitet para Kongresit për shkak të akuzave se Fernandez de Kirnher është pjesë e komplotit, qëllimi i së cilës ka qenë zhvendosja e rrjedhës së hetimit të tij.

Kliko per me shume info
loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here