Përmbytjet, 6 familje në Fier në rrezik, kërkojnë evakuim nga ajri

Aktualitet

permbyKreu i Emergjencave Civile, Shemsi Prençi ka thene sot se situata më e vështirë nga permbytjet është në komunat në qarkun Fierit dhe të Vlorës.

Prençi tha se e vetmja mundësi për të ndërhyrë është me mjete lundruese dhe nga ajri. Janë 5-6 familje që kërkojnë evakuim të domosdoshëm tha Prençi, ndëra në nurmin 129 të policisë Vlorë dhe Reshjet e shiut kanë fryrë lumin Seman duke bërë që të alarmohen banorët e fshatrave përreth, kryesisht në Frakull dhe Darzezë. Deri në orën 04:00 të mëngjesit nuk ka pasur reshje, por pas rifillimit të reshjeve situata është alarmuese. Dy hidrovorë nuk funksionojë çka e ka vështirësuar edhe më shumë situatën e përmbytjeve.

ME TE LEXUARAT