Lajmi Fundit
Lajmi i Fundit, Lajme Shqip, Gazeta, Informacione nga Shqiperia

ERE miraton planin, OSHEE 50 milionë dollarë investime në rrjet

osheEnti Rregullator i Energjisë, ERE, ka miratuar planin e investimeve të Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Ekektrike për vitin 2015.
Burime zyrtare të Operatorit të Shpërndarejs së Energjisë Elektrike kanë thënë se se gjatë këtij viti do të investohen 50 milion dollarë në sistemin e shpërndarjes së energjisë elektrike.

Miratimi i planit të investimeve për OSHEE-në nga ana e ERE-s, i hap rrugë nisjes së investimeve, konkretisht për blerjen e matësve të rinj si dhe investimeve në rrjetin elektrik.
Sistemi elektrik në vend vuan nga mungesa e gjatë e investimeve në rrjetin e shpërndarjes dhe mbi 80 % të rrjetit është me vjetërsi mbi 35-40 vjeçare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.