S`mbrojnë të dhënat personale, gjobiten 6 kompani sigurimesh, emrat

Kliko per me shume info

dervishiiDhjetë kompani nga te cilat gjashte subjekte sigurimesh dhe risigurimesh janë gjobitur me shumën nga 2 deri në 9 milione lekë pasi nuk kanë mbrojtur të dhënat personale.

Në shtator –dhjetor 2014 Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale ka bërë kontrolle në këto kompani dhe ka hasur shkelje të ligjit “Për Mbrojtjen e të Dhenave Personale”.

Kliko per me shume info

Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhenave Personale Besnik Dervishi bëri publik listën e dhjetë kompanive që nuk sigurojnë dhe mbrojnë të dhënat personale.

Lista e kompanive të gjobitura:
Shërbimi Kombëtar i Punësimit – 20.000 lekë
Klinika Kirurgjikale Austriake -20.000 lekë
ALUIZNI -20.000 lekë
Atlanitk -20.000 lekë
Eurosig -60.000 lekë
Sicred -20.000 lekë
Sigma Interalbanian V.I.G- 90.000 lekë
Intersig V.I.G -90.000 lekë
INSIG -60.000 lekë

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here