BB: Rritja ekonomike 2.1 %

Kliko per me shume info

Banka-Botërore131Per vitin 2014-te Banka Botërore vlerëson se Shqipëria ka patur nje rritje ekonomike ne nivelin 2.1%. Edhe pse nga INSTAT nuk jane bere gati te dhenat se si ka qene ekonomia ne tremujorin e fundit te vitit qe shkoi, Banka Boterore ka vlerësuar se ka patur rritje, ndonese ajo eshte modeste. Per 2015-en parashikimi i kesaj banke eshte ne nivelin qe ka ne program edhe qeveria shqiptare, dhe vlerësohet qe ekonomia te rritet me 3%, po aq sa edhe ekonomia globale. Viti i kaluar shenoi polemika mes eksperteve, duke qene se tremujori i dyte rezultoi negativ dhe kjo sipas eksperteve do te thoshte qe ekonomia nuk mund te prodhoje aq sa vlersoi fillimisht kabineti Rama ne buxhetin e shtetit.

loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here