Mjekët ndarjet në dashuri, efekte të njëjta me lënien e drogës

Soft

stresi-ndarjeMjekët pranojne se hormonet e stresit që lëshohen pas një ndarje bëjnë kërdi mbi trupin tuaj dhe shkaktojnë dëme mbi shëndetin.

Nga lëkura e keqe dhe shtim në peshë, tek problemet e tretjes dhe sulme në zemër , janë të gjitha efekte qe vijnë pas ndarjes.

Ata thonë se dashuria është një drogë dhe pasojat pas ndarjes nga partneri i tyre , janë të ngjashme me të varurit nga droga.

Ankthi i përjetuar gjatë një ndarje aktivizon të njëjtën pjesë të trurit që është i stimuluar gjatë varësisë nga kokaina , sipas Universitetit Stony Bruk.

Duke analizuar skanimet e trurit pas thyerjes së zemrës, ata gjetën ngjashmëri mes refuzimit romantik dhe varësise nga kokaina.

ME TE LEXUARAT