Ekonomia

Falja e gjobave për biznesin, ja çfarë parashikon drafti i ministrisë së Financave

Ministria e Financave shumë shpejt do të paraqesë në qeveri për miratim, një paketë ligjore përmes së cilës parashikohet falja e disa gjobave për biznesin. Sipas draftit të hartuar nga ministria e Financave, dhe që është konsultuar edhe me Fondin ...

Read More »

OSHEE ofron punësim për gratë e familjeve të ngujuara

OSHEE, në bashkëpunim me Policinë e Shtetit, po identifikon numrin e familjeve të ngujuara që nuk shlyejnë faturat e energjisë elektrike, për të parë mundësinë e ndihmës me paketa lehtësuese. Një mënyrë, sipas OSHEE-së, mund të jetë reduktimi i kamatëvonesave. ...

Read More »

OSHEE, Çela: Ndihma për fëmijët, lehtësira dhe punësim për gratë e familjeve të ngujuara

Në kuadër të festave të fundvitit, OSHEE po vijon mbështetjen disa qendra sociale në rang vendi, pjesë e strategjisë së kompanisë për të ndihmuar shtresat në nevojë. Pas Vlorës dhe Sarandës, Administratori i OSHEE-së, z.Adrian Çela u ndal sot në ...

Read More »

KLSH dërgon për ndjekje penale 10 zyrtarë të Hipotekës Lushnje

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka kallëzuar në prokuori regjistruesin dhe nëntë nëpunës të hipotekës Lushnjë. Përmes një njoftimi zyrtar, KLSH bën me dije se zyrtarët kanë kryer regjistrimin në mënyrë abuzive një pasuri prej 3000 m2, pa marrë konfirmimin ...

Read More »

Hyn në fuqi koncesioni i Durrës-Kukës, ja mjetet që nuk do paguajnë në Rrugën e Kombit

I eshte hapur rruga per zbatimin e kontrates se koncesionit te Rruges se Kombit. Marrëveshja mes qeverisë shqiptare dhe konsorciumit që do të mirëmbajë autostraden është botuar në Fletoren Zyrtare. Kontrata e koncesionit “Për ndërtimin, përmirësimin, shfrytëzimin dhe mirëmbajtjen e ...

Read More »

5 euro për kalmin në Rrugën e Kombit, ja automjetet që i shpetojnë pagesës

Koncesioni për Rrugën e Kombit tashmë ka marrë fuqi ligjore. Marrëveshja me rreth 400 faqe mes qeverisë shqiptare dhe konsorciumit që do të mirëmbajë rrugën është botuar në Fletoren Zyrtare, çka nënkupton se tashmë mbetet vetëm zbatimi konkret i saj. ...

Read More »

“Asnjë makinë s`del nga qarkullimi. Arritja e standardit Euro 3, domosdoshmëri”

Qeveria ka gati një draft projektakt i cili synon të mbrojë shëndetin e njeriut dhe mjedisin nga shkarkimet e ndotësve të gaztë prej mjeteve motorrike, nëpërmjet përcaktimit të kushteve të importit të tyre dhe vendosjes së limiteve të shkarkimeve për ...

Read More »

Ndotja nga makinat, propozimi: Jo makinë para vitit 2005

Rreth 60% e ndotjes në rang vendi vjen si pasojë e automjeteve. Mosha mesatare e makinave që qarkullojnë aktualisht në Shqipëri është nga 15 në 20-vjeçarë. Ministria e Mjedisit po përgatit një propozim që parashikon përmirësimin e standardeve të emetimit ...

Read More »

Ja sa taksë do të paguani për cdo mjet kur të kaloni në Rrugën e Kombit

Zbardhen tarifat për automjetet, kamionë, autobusë dhe motoçikleta të cilët do të paguajnë një taksë nëse kalojnë në Rrugën e Kombit. Sipas vendimit për koncesionin e rrugës së kombit, taksa bazë për të kaluar në të do të jetë 4.17 ...

Read More »

Ministria e Mjedisit: Asnjë makinë nuk del nga qarkullimi. Ja e verteta e vendimit

Prej ditësh në media qarkullojnë lajme se një draft që po hartohet nga Qeveria do të ndalojë përdorimin e makinave të vjetra nis nga 1 Korriku i vitit 2017. Por këshilltarja për mediat në Ministrinë e Mjedisit, Ana Kenezi, duke ...

Read More »