Ekonomia

Banka e Shqipërisë hedh në treg një monedhë të re, foto dhe detajet

Banka e Shqipërisë njofton publikun se duke filluar nga data 1 dhjetor 2016 do të hidhet në qarkullim monedha metalike shqiptare me vlerë nominale 5 Lekë, me kurs ligjor, emetim i vitit 2014. Rishtypja e monedhave metalike shqiptare me kurs ...

Read More »

Penalitetet për biznesin, miratohet me konsensus ulja e gjobave

Porcedurat e reja tatimore ulin gjobat për shklejet e bëra nga biznesi. Nenet përkatëse të ligjit u miratuan me konsensus në komisionin e ekonomisë. Për shkelje të afatit për mosdeklarim, gjoba përgjysmohet; për mospagimin në kohë të tatmit mbi fitimin ...

Read More »

Vlorë, banorët e rrugës “Odise Paskali” bllokohen nëpër shtëpia, rrugët në gjendje të mjerueshme

Në Vlorë, rruga ‘’Odise Paskali’’ duket se është në një gjendje të mjerueshme. Të paktën kështu tregon denoncimi i njërës banore në këtë lagje. Bashkangjitur me foto, banorja tregon gjendjen me të cilën ata ndodhen, duke u rrezikuar nga sëmundje ...

Read More »

Vendimi i Qeverisë: Qytetarët dhe bizneset duhet të deklarojnë adresat

Breda 3-mujorit të parë të vitit 2017 do të përfundojë proçesi i vendosjes së adresave për shtetasit dhe bizneset në të gjithë territorin e Shqipërisë. Sipas Vendimit të Këshillit të Ministrave tashmë është detyrim që dhënia e një adrese te ...

Read More »

“Çmenden” çmimet e druve të zjarrit, 1 metër/kub arrin 6 mijë lekë

Në zonat e thella temperaturat janë ulur ndjeshëm dhe dimri thuajse ka filluar. Banorët janë të shqetësuar për sasinë e paktë të druve të zjarrit dhe për çmimin e lartë të tyre. Dimri në Kukës ka shenjat e tij. Më ...

Read More »

Konfindustria: Qeveria të ndryshojë ligjin e koncesioneve

Konfindustria do ti kërkojë qeverisë e Kuvendit të Shqipërisë dhe përmirësimin e mëtejshëm të ligjit të konçesioneve. Sipas Konfindustrisë në ligj duhet përfshirë koncepti i garancisë në para”Cash” në përqindje prej 5-10% të masës së investimit të pretenduar të fituesit. ...

Read More »

ALBtelecom, 1 vit internet falas në shtëpinë e fituesit të “Hack Day Albania 2016”

“Hack Day Albania 2016”, eventi që organizohet për vitin e dytë radhazi nga ALCIRT dhe nën kujdesin e Ministres së Shtetit për Inovacionin dhe Administratën Publike, znj. Milena Harito është finalizuar me dhënien e çmimeve për më të talentuarit e ...

Read More »

Rritet cmimi i naftës pas dy vitesh në rënie

Çmimet e naftës kanë filluar të rriten pas një rënieje dyvjeçare. Ekuilibri mes sasisë së prodhuar të naftës së papërpunuar dhe kërkesave për energji është tronditur për shkak të konkurrencës në rritje të industrisë së energjisë diellore dhe të erës ...

Read More »

“Radha e qumështit” që në 04.00 të mëngjesit për abonetë e urbanëve në Durrës

Një qytetar denoncoi me foto sot realitetin e trishtueshëm të banorëve të Durrësit që zgjohen ende pa zbardhur dita për të zënë radhë për blerjen e aboneve. Duket se edhe shërbime të tilla bazike qytetarët shqiptarë duhet ti marrin përmes ...

Read More »

Trafiku po i merr frymën Tiranës, Veliaj: Ja kur do lirojmë qendrën

Brenda muajit nëntor qendra e Tiranës do të çlirohet nga trafiku i makinave. Bashkia e Tiranës dhe OSHEE-ja kanë nisur punimet për zhvendosjen e nënstacionit elektrik, i cili i hap përfundimisht rrugën zgjerimit dhe vënies në funksion të plotë të ...

Read More »