Ekonomia

Veliaj: Mbi 1400 institucione të shtetit nuk kanë paguar kontributet shoqërore

Rreth 53 mijë subjekte, nga të cilat 1407 institucione publike buxhetore, nuk u kanë paguar sigurimet shoqërore punëtorëve të tyre të deklaruar gjatë tetë viteve të qeverisë së kaluar. Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, z. Erion

Read More »

Riparohet dhe vihet në punë skaneri i kontenjerëve në Doganën e Portit të Durrësit

Skaneri që ndodhet në sheshin e kontenjerëve në Doganën e Portit të Durrësit prej ditës së sotme është funksional dhe i riparuar plotësisht.

Read More »

Vlorë, Gjiknuri dhe Cela inspektojnë nënstacionin elektrik

Ministri i Energjisë dhe Industrisë, Damian Gjiknuri ka inspektuar sot punimet në nënstacionin elektrik të Vlorës. Gjatë kësaj vizite, Gjiknuri tha se defektet e shumta në rrjet, vijnë si pasojë e amortizimit, ndërsa premtoi për një investim të madh e ...

Read More »

OSHEE shton sportelet për pagesat dhe shërbimin ndaj klientit

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE), në kuadër të vendosjes së ligjshmërisë në konsumin e energjisë elektrike në vend dhe sensibilizimit të klientëve tariforë për pagesën e faturës së energjisë elektrike, përveç aplikimit të skemave lehtësuese për shlyerjen e ...

Read More »

INSTAT: Ekonomia u rrit 3,3% gjatë tremujorit të tretë të vitit 2014

Sipas treguesit të Vlerës së Shtuar Bruto (V.SH.B) ekonomia në tremujorin e tretë të vitit 2014 vlerësohet me rritje prej 3,30 % kundrejt tremujorit të tretë të vitit 2013. Kontributin kryesor në këtë rritje e kanë dhënë degët e ekonomisë ...

Read More »

INSTAT: Indeksi i çmimeve të konsumit 0,7%

Indeksi i çmimeve të konsumit në muajin Dhjetor 2014, arriti 117,0 % kundrejt muajit Dhjetor 2007 (Dhjetor 2007=100). Në muajin Dhjetor 2014 ndryshimi vjetor i indeksit të çmimeve të konsumit është 0,7 %. Një vit më parë ky ndryshim ishte ...

Read More »

Kontribute të papaguara, 100 milionë dollarë borxh shtetit

Ashtu sikurse kryeministri Edi Rama ka deklaruar në konferencën për shtyp të datës 31 dhjetor 2014, shumë shpejt do të nisë aksioni qe do të detyrojë subjektet private dhe shtetërore të paguajnë kontributet për punonjësit pranë Institutit të Sigurimeve Shoqërore.

Read More »

OSHEE: Rikthehet energjia për 1 mijë banorë në Librazhd, vijon puna në terren

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka njoftuar sot se po vijon punën intensive në terren për rikthimin e plotë të energjisë në zonat e thella juglindore duke riparuar defektet e shkaktuara nga kushtet atmosferike të ditëve të fundit.

Read More »

Panariti: Bujqësia synon zgjerimin e hartës gjeografike për eksportet

Bujqësia kryesoi eksportet shqiptare gjatë vitit 2014, ndërsa synon në 2015 zgjerimin e hartës gjeografike edhe në vende të tjera evropiane e më gjerë. Ministri i Bujqësië, Edmond Panariti, u shpreh për mediat se, për vitin 2015 janë gjetur tregje ...

Read More »

Moti i acartë, OSHEE në Lekbibaj për të garantuar energjinë

Moti i keq ka sjellë reshje të shumta debore në disa zona të thella malore të vendit, duke shkaktuar jo vetëm bllokimin e rrugëve, por edhe probleme në sistemin e shpërndarjes së energjisë elektrike.

Read More »