Ekonomia

Ndryshim në pensionet, rritet vjetërsia në punë

Me nisjen e vitit 2017 ndryshojnë kriter et për të përfituar pensionin e pleqërisë. Kjo pasi, sipas reformës, që hyri në fuqi në janar të vitit 2015, parashikohet një rritje graduale e moshës dhe vjetërsisë në punë, çka lidhet direkt ...

Read More »

Moti i keq, OSHEE plan masash për garantimin e furnizimit me energji

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) po ndjek me përparësi situatën e krijuar në vend si pasojë e motit të keq me reshje shiu dhe bore. Nisur nga parashikimi i motit ku sipas sinoptikanëve pritet ulje mjaft e ndjeshme ...

Read More »

Publikohet plani i përgjithshëm rregullues, ja si do të jetë Tirana në 2030

Arkitekti Stefano Boeri ka publikuar nje plan video te planit te pergjithshem rregullues te Tiranes te titulluar Tirana 2030. Ne kete video, paraqitet vizioni dhe imazhet se si eshte planifikuar te jete Tirana deri pas 13 vitesh.

Read More »

Patenta të reja nga janari 2017 e në vazhdim, ja cfarë ndryshon

Në vitin 2017 do të fillojë lëshimi i patentave posaçërisht për drejtuesit e automjeteve me kambio automatike. Udhëzimi i Ministrisë së Transporteve që bën ndarjen e lejeve të drejtmit për mjete me kuti shpejtësie manuale ose automatike ka hyrë në ...

Read More »

Patenta të reja nga 1 janari 2017 e në vazhdim, ja cfarë ndryshon

Nga 1 janari do të fillojë zbatimi i rregullave të reja për lejet e drejtimit dhe në testim nuk kalojnë ata që bëjnë 4 gabime. Ministria e Transporteve ka parashikuar kategorizim të ri për automjetet e manual dhe automatike. Ndërsa ...

Read More »

Nga janari 2017, shqiptarët do paguajnë taksa të reja, ja cilat janë ato

Për herë të parë, qyetarët shqiptarë që kanë një makinë me gaz, këtë vit do të paguajnë akcizë. Kjo taksë, që hyn në fuqi nga 1 Janari do t’iu rëndojë drejtuesve të automjeteve me gaz, 8 lekë për litër. Taksa ...

Read More »

Euro barazim me dollarin? Çmimi i parashikuesve të tregjeve për vitin 2017

Tregjet qe u hapen keto dite te para të 2017-es treguan per nje rritje te euros. Megjithatë jo çdo herë, dita duket që në mëngjes. Sepse, përgjithësisht, çdo fillim viti, ka tendencë për të ulur ose për të ngritur euron ...

Read More »

Gjermania jep viza pune edhe në 2017, ja si mund ti merrni ato

Për shumë të papunë në Ballkanin Perëndimor Gjermania është vendi i ëndrrave. Programi i nisur një vit më parë për punëtorët imigrantë nga Ballkani Perëndimor ka gjetur jehonë të mirë në rajon. Në njëmbëdhjetë muajt e parë të vitit 2016, ...

Read More »

“Investitori amerikan i ra me X Shqipërisë për shkak të korrupsionit”

Kreu i AIDA, Genti Beqiri, deklaron se nuk ka pasur kompani të huaja që të jenë larguar nga Shqipëria, por nuk ndajnë të njëjtin mendim përfaqësuesit e investitorëve të huaj. Genti Beqiri: Nuk ka pasur asnjë kompani që është larguar ...

Read More »

Viza pune për në Gjermani në vitin 2017, ja si t’i merrni ato

Gjermania është vendi i ëndrrave për shumë të papunë në Ballkanin Perëndimor. Para një viti më parë, është nisur programi për punëtorët imigrantë nga ky rajon.

Read More »