Shkencëtarët zbulojnë ilaçin për lënien e duhanit

Kliko per me shume info

Një ilaç për lënien e duhanit i bazuar në një proteinë që gjendet në tokë mund të ndihmojë duhanpirësit ta lënë duhanin lehtësisht, kanë treguar disa studime të zhvilluara së fundmi.

Testimet tek minjtë kanë treguar se medikamenti në fjalë ka shpërberë nikotinën në trupat e tyre para se të arrinte trurin.

Kliko per me shume info

Kjo e ka bërë më të lehtë përballjen me nikotinën për ta dhe ka ulur shenjat e problemeve siç janë sjelljet irrituese.

Shkencëtarët nga Instituti për Hulumtime Scripps, të cilët edhe e kanë krijuar këtë ilaç, po planifikojnë ta testojnë tek njerëzit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.