Paralajmërimi i studiuesve: Hiqjuani fëmijëve gishtat nga hunët, po i çoni drejt…

0

Kruajtja e hundëve dhe futja e shpeshtë e gishtave në hundë, mund të jetë një ndër faktorët që çojnë në rritjen e mundësive për prekjen nga pneumonia.

Kliko per me shume info

Bakteret, të cilat shkaktojnë infeksionin vdekjeprurës, mund të përhapet edhe përmes duarve kur ato futen në hundë, apo prekin hundën, veçanërisht nëse duart e bartin këtë bakter.

Ekspertët thonë se teksa është e pamundur t’i ndalojmë fëmijët e vegjël të kruajnë hundët, duhet të paktën të paralajmërojmë personat më të rritur në moshë, për rrezikun që ka kruajtja e hundëve.

Kjo sëmundje (pneumonia) vret miliona njerëz në botë çdo vit dhe është e rrezikshme për të gjithë, si për të rriturit, edhe për të vegjlit, përfshirë personat me sistem të dobët imunitar.

Studiuesit e shkollës së Mjekësisë Tropikale në Liverpul, kryen studimin për të gjetur se sa mirë mund të përhapet bakteret e pneumonisë në lëkurë.

Bakteret zakonisht përhapen përmes kollës dhe teshtitjes, ndaj tregoni kujdes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.