“Më pëlqen të luaj me top”, njihuni me transgjinorin që mendon se është qen

0

Të luash me top duke përdorur të katër gjymtyrët mund të duket si një aktivitet i pazakontë për një të rritur, por një transgjinor, që e identifikon veten si qen, mendon ndryshe.

Kliko per me shume info

Tony McGinn, i njohur si ‘Tony Lehja‘ për miqtë e tij, thotë se ai ka qenë në rolin e “kafshëve” gjithë jetën dhe i referohet vetes si një “këlysh njerëzor”.

30-vjeçari, i cili ka lindur femër, mbështetet nga bashkëshorti  dhe “pronari” i tij,  Andrew i cili e shoqëron atë në lojërat që bëjnë në qytetin e tyre, Los Angeles.

Tony shprehet rreth dashurisë së tij për qentë:

Për mua një qen është gjithçka e pastër në botë. Qentë e përjetojnë botën përmes një lente të gëzimit të pastër që unë nuk mendoj se ka kafshë të tjera që e kanë. Shumë fëmijë të vegjël duan të luajnë si ata dhe shumica e tyre, rriten dhe e harrojnë. Unë nuk u rrita kurrë.”
Sipas tij, sjellja prej një qeni naiv dhe të lumtur e ka ndihmuar shumë që të jetë më afërt me partnerin e tij. Duke iu referuar marrëdhënies si diçka shumë intime.

Tony vazhdon më tej duke inkurajuar të gjithë që të bëjnë gjithçka që i bën të ndihen rehat pa vrarë shumë mendjen për paragjykimet e të tjerëve.

Ai vazhdon më tej:

Unë mendoj se të gjithë duhet të ndihen rehat duke eksploruar kufijtë e krijimtarisë dhe imagjinatës së tyre dhe pse shumica prej nesh janë rritur në një kulturë që e dekurajon fuqishëm shkeljen e kufijve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.