Ky është shteti europian që menaxhon 1/3 e parave të gjithë globit

0

Sipas një studimi të realizuar kohët e fundit, Zvicra ka menaxhuar gjatë vitit 2017 më shumë se 1/3 e parave të gjithë globit

Kompania “Boston Consulting’ ka arritur në përfundimin se nuk ka asnjë vend në botë që menaxhon sasi kaq të mëdha parash sa Zvicra.

Kliko per me shume info

Vitin e kaluar, nga kryeqyteti i Bernit kanë kaluar më shumë se 2300 miliardë dollarë para me prejardhje nga vende të huaja.

Pjesa më e madhe e parave të jashtme që i menaxhon Zvicra janë me prejardhje nga Gjermania, Franca dhe Arabia Saudite.

Në vendin e dytë dhe të tretë për menaxhimin e parave të jashtme, pas Zvicrës vijnë Hongkongu dhe Singapori.

Por sasia që “kalon nëpër duart” e bankierëve të këtyre dy shteteve nuk është as gjysma e asaj që administrohet nga kolegët e tyre zviceranë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.