Italia kërkon të sjellë në Shqipëri të gjithë të burgosurit shqiptarë

Matteo Salvini, zëvendëskryeministër, bashkëkryetar koalicioni dhe Ministër i Brendshëm i qeverisë së re italiane ka propozuar së fundmi rikthimin në Shqipëri të të burgosurve me kombësi shqiptare në burgjet italiane.

“Ne do të kërkojmë marrëveshje me Rumaninë, Shqipërinë dhe Tunizinë për të dëbuar të burgosurit e huaj”, deklaroi Ministri i Brendshëm i Italisë, njëkohësisht kryetar i partisë Liga e Veriut, një parti e ekstremit të djathtë që ka në bazë të ideologjisë së saj mungesën e tolerancës ndaj emigrantëve.

Kliko per me shume info

“Këto shtete janë ndër vendet kryesore të origjinës së kriminelëve në burgjet tona”, shtoi Matteo Salvini.

Numri i të burgosurve shqiptarë në burgjet italiane fiksohet në 2478, thuajse sa gjysma e të burgosurve të cilët vuajnë aktualisht dënimin e tyre në një prej burgjeve të Shqipërisë.

Shqiptarët janë të tretët në Itali për nga numri i të huajve në burgje. Arritja e një marrëveshje për kthimin e tyre në Atdhe përkthehet në kosto mjaft të larta pasi kërkon një shtim të kapacitetit me të paktën 50%, në një kohë që as kapacitetet aktuale në vendin tonë nuk janë të mjaftueshme, sipas një sërë raportesh të ndryshme./scan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.