Fenomen i rrallë në qiell pritet javët e ardhshme, për të mos u humbur

Një fenomen i rrallë astronomik do të ndodhë gjatë muajit qershor dhe korrik.

Planeti Mars do të jetë më afër Tokës në këto 15 vitet e fundit duke bërë që të shkëlqejë në qiellin e natës.

Kliko per me shume info

Fenomeni quhet kundërshtia periheliale, në të cilën orbita e Marsit dhe Tokës harmonizohen.

Kulmi do të arrijë në 31 korrik kur Marsi do jetë 57.6 milion kilometra larg Tokës.

Marsi do të jetë lehtësisht i dukshëm me sy të lirë gjatë gjithë korrikut duke shkëlqyer më tepër se të gjitha yjet në qiell.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.