Detajet misterioze të tastierës tuaj

Kliko per me shume info

Shikoni mirë tastierën dhe do ta shihni se butonat “F” dhe “J” në tastierë e kanë një shenjë ekstra që dallohet kur i prekni.

Kliko per me shume info

Ato dy‘tehe’ ekstra të ngritura në ato butona, kanë një qëllim të caktuar.

Këta dy butona janë shpikur në vitin 2002 nga June E. Botich dhe luajnë rol të rëndësishëm në procesin e të shkruarit.

Ato janë të dizajnuara në mënyrë që përdoruesi të shkruajë pa e shikuar tastierën. “F” dhe “J” duhet të përdoren nga gishtat tregues dhe gishtat tjerë të jenë në shkronjat afër tyre.

Kjo do të bëjë që të shkruani më shpejt sepse i keni gishtat të vendosur në të gjitha shkronjat e rëndësishme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.