Piktori turk bën namin me Skënderbeun në Turqi, artisti thyen mitin

Kliko per me shume info

Një artist mjaft i talentuar turk, Atanur Dogan gjatë një aktiviteti artistik të zhvilluar në Universitetin e Arteve, ka treguar se koha kur Turqia pushtoi Shqipërinë, tashmë i përket së kaluarës.

Dogan ka prezantuar veprën e tij të preferuar të cilën e ka realizuar në nder të “Vitit Jubilar të Skënderbeut”, ku duket qartë edhe portreti i këtij të fundit.
Piktori turk ka thënë se në këtë mënyrë ai ka dashur të tregojë se e ka kuptuar rëndësinë që figura e Heroit tonë Kombëtar ka për Shqipërinë, pavarësisht historisë.

Kliko per me shume info

“Unë jam një njeri i zakonshëm i rritur dhe shkolluar në Turqi. E di që ju jeni shumë të ndjeshëm ndaj figurës së Skënderbeut, çdo vend është në të drejtën e tij të mbroj kulturën, historinë dhe figurat përfaqësuese. Situatat në atë kohë ishin që Skënderbeu të luftonte Perandorinë Otomane si kjo e fundit pushtoi shumë vende. Le ta respektojmë historinë”, ka thënë Atanur Dogan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.