Helmi i “mjeshtrit të shkurreve”, kaq i fortë sa njerëzit kanë vetëm 25% shanse t’i shpëtojnë

Kliko per me shume info

Një nga gjarpërinjtë më helmues është “mjeshtri i shkurreve”, ose sic quhet ndryshe “nëpërka me vrima”.

Ky lloj gjarpri gjendet kryesisht në Amerikë dhe Azi dhe ka një pickim kaq helmues, sa njerëzit kanë vetëm 25% shanse për t’i shpëtuar.

Kliko per me shume info

Ky lloj zvarraniku mund të ndjejë edhe aromat më të lehta, si dhe çdo dridhje në mjedisin e tij… ai mund ta detektojë prenë.

Nepërkat me vrima quhen të tilla për shkak se kanë një organ të specializuar në detektimin e temperaturës së trupit të kafshëve të tjera, të cilin e përdorin për të gjetur viktimën e tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.