Zbulon se ka 3 miliardë lireta, por…të gjitha sot s`kanë asnjë vlerë

Kliko per me shume info

Mund të ishte bërë milioner, por është gjendur vetëm me një valixhe plot me miliarda lireta që janë, sipas ligjit, letra pa vlerë.

Kjo i ka ndodhur një bankieri italian, Luigi C. që në korrik të 2017-s, me vdekjen e gjyshit, ka trashëguar të gjithë pasurinë dhe llogaritë e tij bankare.

Kliko per me shume info

E në trashëgimi përfshihej edhe një kasafortë sigurie në një Bankë në Zvicër ku ndodhej edhe thesari.

Por fatkeqësisht për të e gjithë ajo pasuri është e pavlerë, pasi kanë përfunduar afatet e konvertimit të liretave në euro, monedha zyrtare në Itali prej vitesh.

Por ai nuk dorëzohet, e duke qenë se e njeh mirë ligjin falë edhe profesionit të tij si bankier, ai kërkon që të përfitojë nga këto para, që mbetet e paqartë se si gjyshi i tij i ka përfituar.

Ligji parashikonte 10 vite kohë për konvertimin e liretës, pra kufiri ishte 2012-a. Por dëshira për t’i mos i humbur ato e kanë shtyrë të hapë një çështje thuajse në ekstremitet. Avokatët e tij pretendojnë e do të përpiqen që të dëshmojnë se 10 vitet e moratoriumit të parashikuara nga ligji nuk janë të llogaritura nga hyrja në fuqi e euros, përsa kohë që sasia e liretave për t’u konvertuar nuk ishte zbuluar./tch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.