Përse çokollata bëhet e bardhë kur nuk e konsumojmë menjëherë

S’ka asgjë më të mirë sesa një copë çokollatë – por çdo vit, miliona kg çokollatë shkojnë dëm për shkak se bëhen me atë që duket si pluhur i bardhë.

Dhe tani është zbuluar se ky fenomen i çuditshëm ndodh për shkak të grimcave të yndyrës në çokollatë të cilat dalin në sipërfaqen e saj – dhe krejt për shkak të temperaturës në të cilën e ruajmë atë.

LEXO EDHE:  Histori e mistershme/ Nëna që u telefonua për 13 vite nga e bija e vdekur
Kliko per me shume info

Mbajtja e çokollatës në temperaturë të ftohtë bën që yndyra të ngurtësohet duke krijuar atë mbulesën e bardhë.

gjë më të mirë sesa një copë çokollatë – por çdo vit, miliona kg çokollatë shkojnë dëm për shkak se bëhen me atë që duket si pluhur i bardhë.

Dhe tani është zbuluar se ky fenomen i çuditshëm ndodh për shkak të grimcave të yndyrës në çokollatë të cilat dalin në sipërfaqen e saj – dhe krejt për shkak të temperaturës në të cilën e ruajmë atë.

LEXO EDHE:  E pabesueshme, por e vërtetë, pema ‘e mallkuar’ nuk do të pritet

Mbajtja e çokollatës në temperaturë të ftohtë bën që yndyra të ngurtësohet duke krijuar atë mbulesën e bardhë.

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here