Nuk është legjendë, hudhra shëron sëmundjet në gjak

Shumë njerëz e dinë që hudhra përmban substanca të shumta aktive që janë të dobishme për shëndetin.

Por në fakt pak e dinë se konsumimi i i hudhrës është ilac për sëmundjet e gjakut.

Kliko per me shume info

Alicina dhe substanca te tjera që janë të pranishme tek hudhra ulin në masë të madhe agregimin trombocitar duke ulur kështu rrezikun për trombozë në vazat apo enët e gjakut.

Hudhra lufton shumë apo shkatërron bakterie të ndryshme, mykra dhe viruse.

Hudhra e ul presionin apo shtypjen e gjakut si dhe ndikon në uljen e kolesterolit në gjak.

Hudhra rrit nivelin e insulinës në gjak duke ulur kështu nivelin e sheqerit.
Por duhet të keni kujdes.

Të gjitha këto veti të dobishme për shëndetin ulen shumë nëse hudhra konsumohet e pjekur ose e zierë.

Pra është më mirë apo rekomandohet të konsumohet e freskët.

Këshillë: Që mos t’ju mbajë goja erë hudhër këshillohet që hudhrën ta grimconi sa më shumë me thikë, ta përzieni me një lugë vaj ulliri dhe të gëlltitet menjëherë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.