Këto janë shenjat që tregojnë se vuani nga kanceri i zorrëve

Kliko per me shume info

Është e rëndësishme të dini shenjat e kancerit të zorrëve që të mund ta kapni atë herët.

Kanceri i zorrëve është lloji i trete i kancerit më i zakonshëm në Britani, por shumica e njerëzve nuk i njohin simptomat.

Kliko per me shume info

Kanceri i zorres eshte nje semundje e cila eshte lehtesisht e trajtueshme nese kapet heret, por zgjedhjet e NHS thone qe mund te jete e veshtire per tu identifikuar, sepse simptomat mund te jene te paqarta dhe madje te padetyrueshme.

Megjithatë, faqja e internetit e NHS sugjeron që 90% e njerëzve me kancer të zorrëve përjetojnë këto simptoma:

Shkurtesa e frymëmarrjes

Kollë e vazhdueshme

Enjtje dhe zgjerim i gjinjve meshkuj

Ndjenja e hidhërimit në skrotumin tuaj

Dhimbje te herepashershme në testikuj

1. Një ndryshim i vazhdueshëm në zakonin e zorrëve

Nevoja për të shkuar në tualet më shpesh dhe ndonjëherë dhimbje barku

2. Rrjedhje gjaku pa shkak

Nëse keni rrjedhje gjaku pa asnjë arsye tjetër të qartë, kjo mund të jetë një shenjë e kancerit të zorrëve.

3. Dhimbje barku

Dhimbja, sikleti ose fryrja mund të jetë gjithashtu një shenjë e kancerit të përbashkët.

4. Humbja e peshës

Humbja e pashpjegueshme e peshës ose humbja e peshës për shkak të mungesës së ushqimit të ngrënë për shkak të dhimbjes së stomakut mund të jetë një shenjë paralajmëruese.

5. Një gungë

Një gungë në barkun tuaj që nuk largohet mund të jetë gjithashtu një shenjë e kancerit të zorrëve dhe duhet të kontrollohet nga një mjek.

6. Pengesa ne zorre

Simptomat e pengesave të zorrëve mund të përfshijnë:

Dhimbje të vazhdueshme, dhe ndonjëherë të rënda, të barkut.

Ënjtje e vazhdueshme e barkut dhe dhimbje barku.

Vjellje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.