Thellohet skandali i pagave të pedagogëve, rektori i UT zbulon çfarë ka ndodhur prej 8 muajsh

Rektori i Universitetit të Tiranës, Mynyr Koni, ka reaguar lidhur me vonesat në pagesën e pedagogëve. Përmes një postimi në rrjetin social “Facebook”, rektori Koni thotë se pedagogëve po u bëhet pedagogëve me bukën e gojës.

Teksa shpreh shqetësim për situatën e krijuar, ai thotë se të ardhurat e trashëguara nga viti 2017 në Universitetin e Tiranës janë të mjaftueshme për çeljen e fondeve të pagave për personelin.

Kliko per me shume info

REAGIMI I REKTORIT MYNYR KONI
Të nderuar kolegë dhe punonjës të Universitetit të Tiranës! Jam shumë i shqetësuar në lidhje me mospagesën për punën tuaj të kryer për muajin Janar 2018. Ky është një veprim i paprecedentë nga autoritetet përgjegjëse të ngarkuar me ligj, Bordi i Administrimit dhe Administratori i Universitetit.

LEXO EDHE:  U shkarkua si e korruptuar nga prokuroria, Besa Nikëhasani gjen punë tjetër

Në pritje të daljes të një akti nënligjor, kjo ka bërë të mundur që të bllokohet transferta e pakushtëzuar për Institucionet e Arsimit të Lartë publik. Në këto kushte, Bordi i Administrimt duhet të kishte çelur fondin për pagat nga të ardhurat e institucionit. Kështu që në Universitetin e Tiranës, të ardhurat e trashëguara nga viti 2017 janë të mjaftueshme për çeljen e fondeve të pagave për personelin e Universitetit të Tiranës.

LEXO EDHE:  Vogëlushja feston për herë të parë ditëlindjen, fryn qirinjtë pas 8 vitesh

Bordi i Administrimit të UT si dhe Administratori i UT nuk kanë vepruar në çeljen e fondit të pagave nga të ardhurat, të paktën për muajin Janar. Kjo ka bërë të mundur që punonjësit e UT të mos kenë marë pagat.

Ky veprim i BA dhe Administratorit vjen si pasojë e paaftësisë apo mosveprimi i tyre ka të bëjë me trysninë ndaj stafit akademik dhe joakademikt të UT, ashtu siç po veprohet prej një periudhe afro 8- mujore ku një pjesë e stafit të Rektoratit të UT nuk kanë marë pagat.

LEXO EDHE:  Zbulohet sekreti, pse Enveri nuk i hapte kufijtë e Shqipërisë? Rrëfehet mjeku

Në emër të gjithë punonjësve të UT, i bëj thirrje Bordit të Administrimit dhe Administratorit të çelin fondin e pagave të muajit Janar nga të ardhurat dhe të bëhet pagesa e punonjësve brenda ditës së hënë, datë 12.02.2018.

Kliko per me shume info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here