Skandal / Këtij shteti po i bien të gjitha urat, rrëzohet një tjetër urë 300 vjeçare

Kliko per me shume info

Pas shembjes së Urës së Hoshtevës në Zagori, një tjeër urë mbi 300 vjeçare është rrëzuar në Orgockë të Kolonjës.

Rreshjet e shumta të shiut dhe prurrjet e lumit kanë bërë që ura monument kulture të humbasë përfundimisht.

Kliko per me shume info

Ura e Orgockës daton në në fund të shekullit të 17 dhe ishte shembur pjesërisht para viteve ’90. Por prurrjet e dy ditëve më parë i kanë mposhtur përfundimisht këmbët e saj shekullore.

Sipas të dhënave i përket periudhës osmane e përveçse një monument kulture i kategorisë së parë shërbente edhe për lidhjen e disa fshatrave në zonë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.