Shtatzënë me katërnjakë, çifti përballet me vendimin më të vështirë të jetës

Kliko per me shume info

Tre vjet më parë, Ivanna dhe David Cardenas Gutierrez shkuan në spital për një ultratingull. Ata supozonin se nëna ishte shtatzënë me një fëmijë.

Por nuk u desh shumë kohë para se të kuptonin se nuk ishte kjo qështja. Ajo që mjeku u tha u ndryshoi të gjitha planet e tyre, dhe papritmas çifti u përball me një vendim jashtëzakonisht të vështirë.

Kliko per me shume info

Mjeku i Ivannës pa që ajo ishte shtatzënë me foshnje të shumëfishta. Jo një, dy apo tre, por katër! Davidi dhe Ivanna mezi besonin sytë e tyre, ata ishin të bindur se kjo ishte një lloj shaka.

Ajo thjesht nuk mund të besonte. Ato janë raste jashtëzakonisht të rralla: mjeku shpjegoi se ato ndodhin vetëm një herë në çdo 700 000 shtatzënie.

Por nuk ishte një shaka. Dhe në krye të çdo gjëje tjetër, çifti u përball me një vendim jashtëzakonisht të vështirë.

Dy detaje të rëndësishme shpejt u bënë të qarta: Lindja do të ishte jashtëzakonisht e rrezikshme dhe duhej të ndodhte së shpejti. Ivanna ishte vetëm 27 javë shtatzënë kur mjeku i dha lajmin se Gabriel, siç djali do të thirrej së shpejti, nuk po merrte oksigjen të mjaftueshëm. Situata ishte e rëndë.

Të ballafaquar me një vendim të jetës ose vdekjes
Çifti u detyrua të vepronte shpejt. Ose lejoni shtatzëninë të përparojë më tej, që do të thotë se Gabrieli do të vdiste, por tre foshnjat e tjera do të mbijetonin ose do të kishin një C-Seksion emergjent për të ruajtur të katër foshnjat. Për Ivanna dhe David zgjedhja ishte e thjeshtë, ata vendosën të dorëzonin fëmijët atë ditë – pavarësisht nga shansi që shkalla e mbijetesës së fëmijëve ishte vetëm 40 përqind.

Çifti ishte përgatitur për më të keqen, por përderisa kishte një shans për të shpëtuar të katër fëmijët, ata ishin të gatshëm të merrnin rrezikun.

Por ndodhi e pabesueshme: Të katër fëmijët e vegjël e bënë atë! Mjekët nuk mund të besonin sytë e tyre. Ivanna dhe Davidi kishin dhënë katër fëmijë, katër javë më herët.

Sot familja është e aftë dhe e shëndetshme! Julian, Sebastian, Gabriel dhe Francesca janë katër vjeç

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.