Shkëmbimi i territoreve mes Kosovës dhe Serbisë, tashmë dhe SHBA kundër ndarjes së saj

Kliko per me shume info

Pas Gjermanisë edhe SHBA kundërshton me forcë idenë e shkëmbimit të territoreve mes Serbisë dhe Kosovës. Në një përgjigje për “Gazetën Exspress”, ambasada amerikane në Prishtinë thotë se një veprim i tillë do të hapte më shumë probleme se sa do të zgjidhte.

“Të gjitha palët duhet të jenë kreative për të gjetur një zgjidhje”, theksohet në përgjigjen e selisë diplomatike. Megjithatë, nënvizohet se SHBA mbështetë fuqishëm dialogun mes Kosovës dhe Serbisë që lehtësohet nga BE-ja. Gjithashtu inkurajon dy palët që të përshpejtojnë përpjekjet e tyre për të normalizuar plotësisht marrëdhëniet.

Kliko per me shume info

Fuqitë e Mëdha në vitin 2005, të njohura si Grupi i Kontaktit (SHBA, Britania e Madhe, Gjermania, Franca, Italia dhe Rusia), kur kishin vendosur 6 parimet për zgjidhjen e statusit final të Kosovës kishin kundërshtuar fuqishëm ndarjen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.